Így légy az este királynője!

Jómagam, aki eléggé introvertált alkat vagyok, eleve nehezebben nyitok mások felé. Gyakran tapasztaltam - főként kamaszkoromban, amikor kevésbé ismertem az értékeim és a gyengeségeim, így ezekkel nehezebben tudtam "játszani" -, hogy minden társas összejövetelen vannak lányok, akik mellett a többi gyakorlatilag labdába sem rúghat. A fiúk körülrajongják őket, mindenki a szavaikon csüng. Holott (próbálva minden féltékenységet félretéve az objektivitás talaján maradni) közelebbről megnézve nem is voltak különlegesen szépek vagy csinosak. Próbáltam megérteni a titkukat, mert gyakran nagyon bosszantó volt  helyzet. Ha ti is megfigyeltetek hasonló jelenséget, és inkább a kevésbé középpontban lévők népesebb táborába tartoztok, ám ezen szeretnétek változtatni, olvassatok tovább!

I. trükk: Mosoly

Mint már említettem, zárkózott típus vagyok, ám ha jobb kedvem van, az meg is látszik rajtam. Ilyenkor könnyebben kezdek beszélgetni, ismerkedni akár idegenekkel is, míg máskor inkább csak megfigyelek és bezárkózom a saját világomba. Ha pedig nyitott vagyok, rögtön felfigyelnek rám az emberek, "meghallják amit mondok" és szívesen keresik a társaságom. Illusztrációként készítettem a következő képet:

Avagy nem attól leszel vonzó, hogy kihívóan öltözködsz...

Ti kivel beszélgetnétek inkább egy kellemeset egy bárban, és kihez közelednétek bátrabban? A dögös és kihívó, ám megközelíthetetlenséget sugárzó Taylor Swifttel, vagy a gyakorlatilag kócos hajú, egyszerűen sminkelt Alyssa Milanoval próbálkoznátok, aki viszont kedves és barátságos benyomást kelt? Jó, ez nyilvánvalóan ízlés kérdése is, de azért alapvetően szívesebben nyitnak az emberek egy olyan nő felé, akinél nem kell félni a csúfos elutasítástól. Mosolyogjatok hát, vegyétek fel a szemkontaktust bátran és máris számos alkalmatok lesz a közelebbi ismerkedésre!

II. trükk: Lazíts!

Teljesen fölösleges feszengeni és azon aggódni, hogy vajon elég szimpatikus benyomást keltetek-e! A legjobb, ha csak magatokat adjátok és nem próbáltok egy szerep mögé bújni. Ha valakivel komolyabbra fordul a kapcsolat (akár szimpla barátság szintjén is) úgyis ki fog derülni, hogy milyenek vagytok valójában. Ráadásul sokkal szórakoztatóbb és emberibb leszel azáltal, hogy mindenről az őszinte véleményedet mondod és akár a hibáid is felvállalod. A görcsös kapcsolatkeresés pedig egyébként sem túl vonzó, így sokkal jobb, ha lazábban állsz a csevegéshez és nem tervezel előre!

III. trükk: Légy magabiztos!

Ha ritkán hordasz például rúzst, akkor nem meglepő, ha egy összejövetelen azon aggódsz, hogy nem kenődött-e el, nem lett-e olyan a fogad stb. Egy erősen kivágott ruha, amiben folyton attól rettegsz, hogy túl sokat mutat egy óvatlan mozdulatnál, szintén nem biztos, hogy a magabiztosságod növeli majd. Sokkal jobb tehát egy már kiismert alapozót, ruhát, cipőt választani ilyen estékre, hiszen ezekről biztosan tudod, hogy jól állnak és kényelmesen tudsz bennük egész éjjel mozogni. Ha pedig megvan a biztonságos, vonzó külső, belülről is sugározni fog a magabiztosságod és az önmagaddal való elégedettséged. Így pedig nem csak jobban tudsz majd a beszélgetésre, a másik félre koncentrálni, de vonzóbb benyomást is kelthetsz. Még egyszer oda térnék tehát vissza, hogy egyáltalán nem biztos, hogy egy ultraszexi ruhában csábítóbb leszel, mint egy egyszerű farmerben és blúzban.

IV. trükk: Technikai jellegű információk

Külső tekintetében véleményem szerint elsődleges az ápoltság. Nem a különleges smink kelti majd fel a figyelmet, ha a hajad zsíros! Kezdj el időben készülődni és figyelj oda, hogy a hajad, a bőröd, a körmöd mindig legyen ápolt! A ruháidat, ha szükséges vasald ki indulás előtt, fújj magadra egy kis parfümöt és használj hidratálót ahol szükséges! 

Ha az alakod nem tökéletes, sebaj! A lényeg, hogy olyan ruhát viselj, ami ott hangsúlyoz, ahol kell és a kellemetlen részleteket pedig elrejti. Igénytelenséget sugall ugyanis, ha például a derekadon a fölösleg kibuggyan a póló alól. Az önismerethez hozzá tartozik bizonyos szinten az is, hogy tisztában légy az adottságaiddal és ezeket jól tudd kontrollálni!

Sminkeléskor figyelj arra, hogy az alapozó megfelelő színű legyen és legyen tökéletesen eldolgozva. Ez általában a legkritikusabb pontja a sminknek és ez az, amit nagyon sokan elrontanak. Ráadásul talán a legkiábrándítóbb sminkbaki.

Érdemes a szemedre terelni a hangsúlyt, hiszen a tekinteteddel is könnyedén tudsz hódítani. Készíts tusvonalat, ha csábítani szeretnél, vagy csak világosból sötétbe színátmenetet a szemhéjadon, hogy optikailag nagyítsd a szemed! 

Remélem tudtam némi hasznos ötlettel szolgálni. Hajrá lányok! Mindenkinek jó készülődést az esti buliba!




0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Facebook

Polyvore

Twitter

Bemutatkozás

22 éves pszichológus hallgató lány vagyok. A blogon szeretnék olyan ötleteket adni, olyan inspiráló képeket és írásokat közzétenni, amelyek téged is hozzásegíthetnek a harmonikus, elégedett élethez. Hogy kívül és belül is lenyűgöző légy! Üdv: